APK Keuringen

De algemene periodieke keuring of kortgezegd APK, is een keuring die elke auto, jong of oud, moet ondergaan. De APK word toegepast in heel Europa en ook in Nederland waar de RDW de regels voor opstelt. Voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers is zorg dragen voor onderhoud aan uw auto van groot belang. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan loopt u daarmee het risico om daarvoor een boete te krijgen van de RDW of de politie. Ook is het zo dat als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uitkeert. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. Op deze site kunt u controleren wanneer uw auto weer toe is aan de APK. Als het weer zover is om uw auto te laten keuren dan wilt u dit doen bij een garage die niet uit is op zoveel mogelijk te verdienen, en daarom bent u bij ons aan het juiste adres. Onze focus ligt op het uitvoeren van de APK en niet op het zoeken naar mankementen die wij kunnen herstellen. Balen van hoge APK rekeningen is er dus bij ons niet bij. U wordt niet verrast door torenhoge facturen. Wij keuren uw auto, terwijl u wacht.

Moet ik een afspraak maken?

Nee, bijna alle keuringen van personenauto’s en lichte bedrijfswagens bij Carfit Groningen worden zonder afspraak uitgevoerd. Dit betekent dat u zomaar langs kunt komen rijden en dat uw auto wordt gekeurd terwijl u wacht. Gemiddeld staat u binnen 45 minuten weer buiten met een gekeurde auto.

Kan ik een afspraak maken?

Ja, voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens kunt u voor beperkte tijdstippen een afspraak inplannen. Dit kan telefonisch. Voor herkeuringen kunt u geen afspraak maken, omdat deze niet veel tijd in beslag nemen en niet achteraan in de wachtrij worden gezet.

Keuringsaspecten

Wij kijken naar de veiligheid van uw auto.
  • Verlichting
  • Remmen
  • Banden
  • Wielophanging
  • Uitlaatgassen
  • Veiligheidsgordels
  • Roestschade aan plaatdelen
  • Roestschade aan wielophangingselementen

Goed- of afgekeurd

Na de APK-keuring van uw voertuig krijgt u een keuringsrapport waarop staat of het voertuig goed- of afgekeurd is. Is uw voertuig afgekeurd en de APK-datum nog niet verlopen? Dan mag u niet meer op de openbare weg rijden omdat het voertuig niet voldoet aan de APK-eisen. Wel mag u de kortste route naar de garage rijden als u uw voertuig opnieuw APK laat keuren.

Reparatie-, afkeur-, en adviespunten

Op het keuringsrapport geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur-, en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nú nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd is, staan er afkeurpunten op het rapport.

Bewaar uw APK-keuringsrapport goed

Zorg dat u het keuringsrapport altijd krijgt. U hebt dit rapport onder andere nodig als u tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan. In sommige gevallen hebt u het ook nodig als u met het voertuig in het buitenland rijdt.

Bent u geïnteresseerd?