APK KEURINGEN

De algemene periodieke keuring of kortgezegd APK, is een keuring die elke auto, jong of oud, moet ondergaan. De APK word toegepast in heel Europa en ook in Nederland waar de RDW de regels voor opstelt. Voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers is zorg dragen voor onderhoud aan uw auto van groot belang. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan loopt u daarmee het risico om daarvoor een boete te krijgen van de RDW of de politie. Ook is het zo dat als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uitkeert. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. Op deze site kunt u controleren wanneer uw auto weer toe is aan de APK. Onze focus ligt op het uitvoeren van de APK en niet op het zoeken naar mankementen die wij kunnen herstellen. U wordt niet verrast door torenhoge facturen. Wij keuren uw auto, terwijl u wacht.

MOET IK EEN AFSPRAAK MAKEN?

Het is aan te bevelen om een afspraak te maken via onze website om te voorkomen dat u te lang in de rij staat ,

Gemiddeld staat u binnen 45 minuten weer buiten met een gekeurde auto. Uitgezonderd wanneer de RDW een steekproef herkeuring uitvoert op uw auto dan is de verwachte wachttijd 90 minuten, zo'n streekproef valt op 3% van de gekeurde voertuigen in Nederland.

KAN IK EEN AFSPRAAK MAKEN?

Ja, voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens kunt u voor beperkte tijdstippen een afspraak inplannen. Dit kan via onze website.  Ook voor herkeuringen kunt u een afspraak maken, omdat deze niet veel tijd in beslag nemen en niet achteraan in de wachtrij worden gezet.

KEURINGSASPECTEN

Wij kijken naar de veiligheid van uw auto.

  •  Verlichting
  •  Remmen
  •  Banden
  •  Wielophanging
  •  Uitlaatgassen
  •  Veiligheidsgordels
  •  Roestschade aan plaatdelen
  •  Roestschade aan wielophangingselementen

GOED- OF AFGEKEURD

Na de APK-keuring van uw voertuig krijgt u een keuringsrapport waarop staat of het voertuig goed- of afgekeurd is. Bij afkeur kunt u zelf de keuze maken of u het in eigen beheer of bij ons wilt laten maken.

REPARATIE-, AFKEUR-, EN ADVIESPUNTEN

Op het keuringsrapport geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur-, en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nú nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd is, staan er afkeurpunten op het rapport.

BEWAAR UW APK-KEURINGSRAPPORT GOED

Zorg dat u het keuringsrapport altijd krijgt. U hebt dit rapport onder andere nodig als u tegen het resultaat van de keuring in beroep wilt gaan. In sommige gevallen hebt u het ook nodig als u met het voertuig in het buitenland rijdt.