Flushen & Verversen

Automaatolie flushen of verversen?

 

Wanneer de olie aan vervanging toe is kan men kiezen:

 

- Olie verversen

De transmissie – olie wordt afgetapt en gecontroleerd. Indien mogelijk wordt het filter vervangen en de transmissie wordt gevuld met nieuwe olie.

Let op: niet alle olie wordt ververst omdat je niet alle olie uit de versnellingsbak krijgt.

 

- Flushen en verversen

Net als bij olie verversen zal de transmissie olie worden afgetapt, indien mogelijk het filter vervangen en de transmissie opnieuw gevuld worden met nieuwe transmissie olie.

Het grote verschil zit in het feit dat bij het spoelen er 9-15 liter schone transmissie olie door de transmissie gespoeld wordt. Hierdoor wordt vuil en aanslag uit de automaat gespoeld.

In het laatste geval gaat er natuurlijk meer olie doorheen en dat maakt het kostbaarder maar het is wel effectiever.

CarFit doet beiden. Wat we echter het allerbelangrijkste vinden; Hoe schakelt de versnellingsbak? Zijn er klachten? Olie verversen of flushen werkt alleen preventief.

Transmissie olie repareert niet!

Een slijtage slag in de bak wordt niet verholpen door het verversen of spoelen van de olie. Tijdelijk gaat het goed maar de klacht komt vaak binnen een paar weken weer terug. Een juiste diagnose is daarom van groot belang. De kosten van het verversen of flushen van de automaat olie ligt tussen de € 180,- / € 450,-. ex. btw. Het is zonde als er door een onjuiste diagnose alsnog een reparatie of revisie uitgevoerd moet worden.